Permanente Make-up

Wanneer u in de praktijk komt voor een permanente make-up nemen we allereerst samen een vragenlijst door met eventuele ziekte, medicatie, allergieën enz.. Vervolgens wordt de gewenste make-up voorgetekend en overleggen we over de kleur. Indien deze naar wens is wordt begonnen met het pigmenteren. Het aanbrengen van deze kleurpigmenten gebreurt hygiënisch en is vrijwel pijnloos.
De pigmenten die gebruikt worden voor het aanbrengen van permanente make-up zijn dermatologisch getest en voldoen aan de strenge Europese normen en wetgeving.
De behandeling duurt ca 1,5 uur a twee uur.U mag beslist geen alcohol of aspirine 24 uur voor de behandeling.

Aantal behandelingen

Voor het beste eindresultaat van een permanente make-up behandeling moet u rekening houden met  2 behandelingen.
Tijdens de eerste behandeling worden de kleurpigmenten in de huid aangebracht. Een tweede behandeling, de nabehandeling, vindt na ongeveer vier weken plaats om alles netjes bij te werken en eventuele plekjes die niet goed gepakt hebben nog een keer te behandelen. 

Nabehandeling

Het is mogelijk dat de huid licht opzwelt en trekkerig zal aanvoelen. De kleur zal direct na de behandeling 1 tot 2 tinten donkerder zijn dan het uiteindelijke eindresultaat. Na 4 weken vindt de nabehandeling plaats en wordt de make-up nog eens bijgewerkt. De huid vernieuwt zich continu.
Deze vernieuwing heeft als gevolg dat de aangebrachte permanente make-up geleidelijk zal vervagen. De snelheid van dit vervagingproces is afhankelijk van een aantal factoren als: het huidtype en de mate van zonlicht waaraan de huid wordt blootgesteld. In sommige gevallen is het mogelijk dat na 2 jaar de permanente make-up verdwenen is, echter is het resultaat in de meeste gevallen na 5 jaar of langer nog prachtig. Het advies is om jaarlijks een opfrisbehandeling te doen tegen speciaal tarief. 

Na de behandeling is het aan te raden gedurende 2 weken niet te zonnebaden of onder de zonnebank/hemel te gaan. 

Avanti huidverzorgin​g is in het bezit van een GGD vergunning en werkt volgens de door de GGD gestelde kwaliteitseisen en regels op het gebied van hygiëne.