Elektrisch ontharen

Overbeharing is een vaak voorkomend praktisch en vooral emotioneel probleem. Mensen met overmatige haargroei doen van alles om hier van af te komen en hebben vaak al veel geprobeerd voordat ze naar de schoonheidsspecialist gaan. Het herhaaldelijk verwijderen van haren door bijvoorbeeld pincet of harsen (tijdelijke oplossing), of het vermijden van lichamelijk contact zijn niet de meest aantrekkelijke oplossingen om overbeharing voor de buitenwereld te verbergen.​.

Wat is elektrisch ontharen?

Het is de langst bestaande methode voor permanente verwijdering van haren en geschikt voor alle haarsoorten. Ook witte en grijze haren kunnen worden verwijderd wat bij de laserbehandeling niet kan. 
Het is een veilige en effectieve methode, die in vrijwel alle gevallen definitief afrekent met overtollige haargroei. Uitermate geschikt voor beharing in het gezicht en de kleinere gebieden. Via de haarschacht wordt een dun (zo dun als de haar zelf) steriel wegwerpnaaldje in de huid geschoven, waarna een stroomstootje (dit voelt als warmte) het haarzakje vernietigt. De bloedtoevoer naar het worteltje verdwijnt.
U zult regelmatig een behandeling ondergaan totdat het totale huidgebied is onthaart. Aangezien een haar drie groeifases heeft en in de juiste groeifase behandeld moet worden is wekelijkse behandeling in het begin noodzakelijk. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot 1 à 2 jaren. De periode tussen twee behandelingen wordt echter steeds langer. Het is zeer effectief dus uw inzet zal worden beloond!

Waarom elektrisch ontharen?

Waarom elektrisch ontharen en niet door de laser of flitslamp?Laser en flitslamp zijn prima voor grote oppervlakken zoals benen, liezen en rug. Het is alleen geschikt voor een huid met donkere haren. Laser geeft kans op pigmentverandering en is niet geheel pijnloos zoals velen denken. Blonde, rode of witte haren kunnen niet verwijderd worden met de laser maar wel elektrisch. Vaak wordt de nagroei van deze behandelingen alsnog elektrisch verwijderd. Elektrisch ontharen is niet voor niets al een zolang bestaande en erkende methode!

Soorten haren

Men kan twee vormen van overbeharing onderscheiden:

  • Hypertrichose: Teveel aan haargroei, maar wel volgens het vrouwelijke beharingspatroon (aangeboren vermeerdering van de donsharen of door bijv. een trage schildklierfunctie, geneesmiddelen gebruik etc.)
  • Hirsutisme: Teveel haargroei maar dan volgens het mannelijke beharingspatroon (baard en/of snor). Onder invloed van androgene hormonen.