Home Info Behandelingen Specialisaties Contact Cadeaubonnen
Overbeharing en elektrisch ontharen



Overbeharing is een vaak voor-komend praktisch en vooral emotioneel probleem. Mensen met overmatige haargroei doen van alles om hier van af te komen en hebben vaak al veel geprobeerd voordat ze naar de schoonheidsspecialist gaan.
Het herhaaldelijk verwijderen van haren door bijvoorbeeld pincet of harsen (tijdelijke oplossing), of het vermijden van lichamelijk contact zijn niet de meest aantrekkelijke oplos-singen om overbeharing voor de buitenwereld te verbergen.

Wat is elektrisch ontharen

Het is de langst bestaande methode voor permanente verwijdering van haren en geschikt voor alle haar soorten. Ook witte en grijze haren kunnen worden verwijderd wat bij de laserbehandeling niet kan. Het is een veilige en effectieve methode, die in vrijwel alle gevallen definitief afrekent met overtollige haargroei. Uitermate geschikt voor beharing in het gezicht en de kleinere gebieden. Via de haarschacht wordt een dun (zo dun als de haar zelf) steriel wegwerpnaaldje in de huid geschoven, waarna een stroomstootje (dit voelt als warmte) het haarzakje vernietigt. De bloedtoevoer naar het worteltje verdwijnt.

U zult regelmatig een behandeling ondergaan totdat het totale huidgebied is onthaart. Aangezien een haar drie groeifases heeft en in de juiste groeifase behandeld moet worden is wekelijkse behandeling in het begin noodzakelijk. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot 1 2 jaren. De periode tussen twee behandelingen wordt echter steeds langer.



Waarom elektrisch ontharen?

Waarom elektrisch ontharen en niet door de laser of flitslamp?
Laser en flitslamp zijn prima voor grote oppervlakken zoals benen, liezen en rug. Het is alleen geschikt voor een huid met donkere haren. Laser geeft kans op pigmentverandering en is niet geheel pijnloos zoals vele denken. Blonde, rode of witte haren kunnen niet verwijderd worden met de laser maar wel elektrisch. Vaak wordt de nagroei van deze behandelingen alsnog elektrisch verwijderd. Elektrisch ontharen is niet voor niets al een zolang bestaande en erkende methode!

Soorten haren

Men kan twee vormen van overbeharing onderscheiden:

Hypertrichose: Teveel aan haargroei, maar wel volgens het vrouwelijke beharingpatroon (aangeboren vermeerdering van de donsharen of door bijv. een trage schildklierfunctie, geneesmiddelen gebruik etc.)

Hirsutisme: Teveel haargroei maar dan volgens het mannelijke beharingpatroon (baard en/of snor). Onder invloed van androgene hormonen.

Oorzaken

Erfelijke aanleg
Storingen in het hormonale systeem (puberteit, _.zwangerschap,overgang)
Medicijn gebruik
Bepaalde ziektebeelden

Belangerijk om te weten

Een haar groeit veel langzamer dan u denkt. Gemiddeld zal een haar de volgende tijden nodig hebben om weer aan te groeien.

diep, stug haar, 5 tot 6 weken;
normaal haar, 6 tot 9 weken;
ondiep haar, 8 tot 10 weken;

Een haar heeft drie groeifases:

de groeifase
de overgangsfase
rustfase

Advies

Natuurlijk wilt u in de periode tussen de behandelingen er ook goed verzorgd uitzien. Het is aan te raden haren die na de behandeling doorkomen er niet uit te trekken, te harsen of te scheren maar af te knippen!! Zo stimuleert u geen nieuwe nagroei en werkt u de behandeling niet tegen. Op advies kan er eventueel een product voor thuisgebruik worden aangeraden.

Vergoedingen

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten.


Zie Bedrijfsinformatie

Print deze pagina uit.
Download de prijslijst.